Malatya Şehrinde Bulunan Havalimanları
|
En Ucuz Fiyatlı Rota
|
En Ucuz Havayolu
|
Popüler Havayolları
|
---|---|---|---|
115 TL
|
RotaRadar’da Bulunan Malatya Uçak Bileti Fiyatları (Tek Yön)
RotaRadar kullanıcıları tarafından bulunan en uygun tek yön Malatya uçak bileti fiyatlarını karşılaştır
En Ucuz Malatya Uçak Biletleri (Gidiş - Dönüş)
RotaRadar kullanıcıları tarafından bulunan en uygun gidiş dönüş Malatya uçak bileti fiyatlarına göz at
Malatya Kalkışlı Popüler Yurtdışı Rotalar
Malatya kalkışlı popüler yurtdışı rotalar için en uygun uçuşları karşılaştır
Malatya kalkışlı en çok uçuş yapılan ülkeler
Malatya Genel Uçuş Bilgileri
Bugünü takip eden 4 aylık zaman diliminde en ucuz tek yön 3 uçuş alternatifi: İzmir Malatya 198 TL , İstanbul Malatya 202 TL .
Yine aynı zaman diliminde en ucuz gidiş dönüş 3 uçuş alternatifi: İstanbul Malatya 367 TL , Sivas Malatya 2,300 TL .
En ucuz Malatya uçak biletini sunan havayolu şirketi: THY
Malatya uçak bileti almak için en ucuz ay Mart ayıdır. Uçak biletlerine olan talebin arttığı Kasım ayı ise Malatya uçuşu yapmak için en pahalı ay olarak karşımıza çıkıyor.
En uygun Malatya biletlerini seyahatinize en az 7 gün kala bulabilirsiniz.
Malatya uçuşu bulunan havayolu: THY , Pegasus , SunExpress , Air Nigeria , Czech Airlines , KLM , Lufthansa , Air France , RyanAir .
Malatya Uçak Bileti İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Malatya Uçak Bileti Fiyatları
En ucuz Malatya uçak bileti Rotaradar’da. Tek bir arama ile tüm uçuş alternatiflerini ücretsiz karşılaştırın. En uygun Malatya biletlerini bulun!
Rota | Fiyat |
---|---|
İzmir - Malatya | 198 TL |
İstanbul - Malatya | 202 TL |
Sivas - Malatya | 2,300 TL |
Malatya Hakkında Genel Bilgiler
ilk yerleşimi Neolitik Çağa kadar uzanan, İpek ve Kral Yollarının üzerinde kurulan, tarih boyunca sayısız medeniyete ev sahipiliği yapan Malatya'ya güzel bir tura ne dersiniz? Hemen Rotaradar sayfasına girin, size özel kampanyalardan yararlanarak en ucuz Malatya uçak biletini alın. Malatya uçak bileti için inanılmaz fırsatlar rotaradar.com adresinde sizi bekliyor.
On üç ilçesi bulunan Malatya Doğu Anadolu Bölgesi'nde, Beydağı'nın eteklerinde, Malatya Ovası'nda kuruludur. Elazığ, Diyarbakır, Sivas, Erzincan, Adıyaman ve Kahramanmaraş'la komşudur.
Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer almasına rağmen Akdeniz İklimi ve Karasal iklim özellikleri taşır. İlkbahar ve sonbahar ayları sıcaklıklar ideal gezme sıcaklığıdır ama çok yağış alır. Bu nedenle Malatya'yı gezmek için en uygun zaman yaz mevsimidir. Temmuz ayının ikinci haftası ziyaret için en uygun zamandır. Çünkü ünlü Kayısı Festivali bu tarihlerde yapılmaktadır. Aynı zamana denk gelen film festivalini de kaçırmamış olursunuz. Zengin kültürel mirası ve doğal güzellikleri ile Malatya gezecek, görecek pek çok yer barındırmaktadır. Ilk yerleşimler MÖ 7000'li yıllara uzanmaktadır. Gezip görmeniz gereken pek çok nokta Battalgazi, Darende, Arapgir ve Akçadağ ilçelerinde yer alır.
Malatya'da Gezilecek Yerler
Türkiye'nin en büyük höyüklerinden olan Arslantepe Ören Yeri il merkezine yaklaşık 7 km uzaklıktadır. Burada yapılan kazılar ilk yerleşimin MÖ 5000 yıllarına denk geldiğini göstermektedir. Zaman içerisinde Roma ve Bizans yerleşimlerine de sahne olmuş Arslantepe'den çıkartılan buluntuların bazıları Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde bazıları da Malatya Müzesi'nde sergilenmektedir.
Tarihi 7. yüzyıla dayanan Ulu Camii Battalgazi ilçesinde bulunur. Şu an ayakta olan camii 1224 yılında Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılmıştır. Mimarlarının Yakup Bin Ebubekir el Malati ve Mansur bin Yakup olduğu bilinen camii bugün müze olarak kullanılmaktadır. Camiinin ilk yapımından kalan yerler tuğladan, daha sonra yapılan eklemeleri de taştandır.
Eski Malatya Surları, MS 79-81 yıllarında Roma İmparatoru Titus tarafından yapılmaya başlanmış, son şeklini 527-565 yılları arasında İmparator Justinianos zamanında almıştır. Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde surlar; 95 burç, 11 kapılı, 2850 kilometre uzunlukta olarak anlatılır.
Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı Battalgazi ilçesinde bulunan görülmesi gereken bir diğer yapıdır. 76x68 metrelik dikdörtgen bir alanda bulunan yapı, 1637 de lV. Murat'ın silahtarı Bosnalı Mustafa Paşa tarafından yaptırılmıştır.
Kervansaray günümüzde çocuklara eğitim veren ebru, çini, seramik, ney, piyano atölyeleri olarak kullanılmaktadır.
1843 yılında ulemadan Hacı Yusuf tarafından yaptırılan Yeni Camii şehir merkezinde bulunur. 1893'te olan büyük depremde neredeyse tamamen yıkılan camiden günümüze sadece minaresi sağlam olarak kalmıştır. Caminin yıkılmasından sonra halkın yardımları ve padişah Abdülhamit'in katkılarıyla yenisinin yapımına başlanmış ama yeni cani ancak 1913 yılında tamamlanabilmiştir. Ana girişi kuzeyde olan caminin üç girişi bulunmaktadır.
Kernek Meydanı'nda bulunan Malatya Müzesi, Malatya çevresinde yapılan kazılarda çıkan buluntuların sergilendiği bir müzedir. Neolitik Çağ'dan Osmanlı dönemine kadar geniş bir yelpazede eser çeşitliliği vardır. MÖ 8000'li yıllara ait Cafer Höyük'te bulunan heykelcikler müzede yer alan en önemli eserlerdendir. Eski Tunç dönemine ait olduğu sanılan bronzdan kılıç ve mızrak uçları da müzede sergilenmektedir.
Geleneksel Malatya Konaklarının en önemli örneklerinden sayılan Beşkonaklar 1900'lü yılların başlarında inşa edilmiştir. Yan yana beş konaktan oluşan yapı Saray Mahallesi Sinema Caddesi'nde bulunur. Günümüzde sanat ve kültürel faaliyetler için kullanılan konaklar ikişer katlıdır. İki bina 2008 yılından itibaren Etnografya Müzesi olarak hizmet vermektedir. Müzede Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerine ait Malatya yaşamında kullanılan para, saat, takılar, silahlar, dokuma tezgahları, sabanlar, müzik aletleri sergilenmektedir.
Doğa yürüyüşü, kampçılık, kaya tırmanışı, paraşüt gibi alternatif sporlardan hoşlanıyorsanız Levent Vadisi'ni de mutlaka görmelisiniz. Akçadağ ilçesi Levent Köyü'nde bulunan vadide rahat izlemek ve cazibesini arttırmak için bir de seyir terası kurulmuştur. 104 metre yüksekliğe kurulu terasın 8,5 metrelik bölümü boşluğa uzanmaktadır.
Fırat Nehri'nin bir kolu olan Tohma Çayı, Darende ilçesinden geçerken 20 kilometre uzunluğunda bir kanyon oluşturur. Somuncu Baba Camii ve Taş Köprü arasında kalan kanyonun her iki yamacı dik kayalardan oluşur. Doğa sporları bakımından ilgi çekici kanyonda trekking, rafting ve tırmanışlar yapılmaktadır.
Günpınar Şelalesi, Günpınar Köyü'nde bulunan 40-50 metre yükseklikten akan, üç katlı bir doğa güzelliğidir. Şelalenin yanı sıra, şelalenin su kaynağına doğru 1,5 kilometrelik doğal bir yürüyüş parkuru da bulunmaktadır.
Malatya Mutfağı
Tarih boyunca barındırdığı uygarlıkların etkisiyle geniş bir yelpazeye sahip Malatya mutfağı sizi memnun edecektir. Yemeklerinde et ve bulgur ağırlıklı olarak yer alır. En önemli yemek çeşidi köfteleridir. 70'in üzerinde köfte çeşidi bulunmaktadır. Ama ilginç olan bu köftelerde et kullanılmaması, bulgurla yapılmasıdır. Bunların bazılarını analı kızlı, içli köfte, keloğlan köftesi, kurşungeçirmez köfte ve kiraz yaprağı köftesi olarak sayabiliriz.
Malatya Uçak Bileti Nereden Alınır?
Gerek doğal ve kültürel güzellikleri, gerek harika mutfağı ne için gidecek olursanız olun inanın mutlu ayrılacaksınız. Siz en iyisi rotaradar.com adresini ziyaret edin en ucuz Malatya uçak biletini hemen alın.